10 tips för renovering

Posted on 27 oktober 2014

 

 

Det finns några fällor man ska akta sig för när man ska renovera. En bra och genomtänkt plan är A och O. Jag har hittat tio tips för en smärtfri renovering.

 

1. Gör en lista på vad som ska göras och bestäm sedan vem som ska göra vad och när det ska vara klart. Sedan följer man den listan till punkt och pricka.

2. Budgetera ordentligt innan man börjar renoveringen. Det betyder egentligen allt från att räkna på material till hantverkskostnader.

3. Se till att göra ett rum eller projekt i taget och göra KLART det rummet innan man går vidare.

4. Tro inte att man kan göra allt på en dag. Stressa inte, det gör jobbet tråkigare och man blir bara surare.

5. Lämna bort barnen till släktingar eller vänner någon helg och arbeta koncentrerat. Har man inga barnvakter i närheten kan man alltid sysselsätta barnen med något enkelt projekt, som är enkelt och roligt för dem att göra.

6. Arbeta inte sönder förhållandet. Gör så olika saker som möjligt enligt ett tidigare bestämt schema. Arbeta gärna i olika delar av huset. Annars kan det gå illa.

7. Håll deadline! Det är lätt att arbetet blir avbrutet eller försenat av orsaker som inte alltid måste prioriteras.

8. Lägg ut allt ni inte kan göra själva. El och VVS måste man lägga ut på hantverkare men det kan vara en bra ide att lägga ut även annat. Den som vill göra allt själv hamnar ofta i en situation där han arbetar alldeles för länge med något som en hantverkare ändå måste komma och fixa.

9. Ta in offerter på stora jobb som man lägger ut. Det är stora skillnader i priset.

10. Använda hantverkare som man litar på och kan kommunicera bra med. Om en vän eller släkting har en relation till hantverkarna är chansen större att man kommer överens med dessa.

 

renovering

(Visited 181 times, 1 visits today)

No responses yet. You could be the first!

Leave a Response

Recent Posts

Tag Cloud

blommor bryta färg bygga dator problem ferratum förger golv grundfärger halogen hus och hem inreda inspiration it jobba jul kreta lampa led ledigt låna pengar måla möbelsnickeri möbler offert personligt projekt påsk renivera renovera renoverings råd resa råd semester slipa snickra sol spanien support tips topplistor trädäck undersökningar villaägarna värme värmegolv

Meta

shetlandost.se is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © shetlandost.se