Olja utemöbler så håller de längre

Posted on 07 April 2016

Olja utemöbler för vackert och hållbart resultat

Om du har fina möbler av trä i ditt uterum eller ute i trädgården vill du säkert att de ska hålla så länge som möjligt. Vårt svenska klimat innebär en del påfrestning för materialet. Särskilt de snabba växlingarna mellan starkt solsken och ordentliga regn kan förkorta dina möblers livslängd. Det du kan göra är att smörja på en skyddande produkt, t.ex. linolja, som hindrar fukt från att tränga in i träets porer. Fukt inne i träet gynnar mögelbildning och har också den negativa effekten att träets fibrer sväller. Det finns många bra produkter att välja på när det gäller att olja utemöbler. Vissa möbeloljor har pigment som färgar träet. Andra oljor är blandade med vax som ger ett extra skydd. Även om du inte använder en olja med pigment så är det troligt att träets färg kommer att mörkna något. Att olja utemöbler kan också innebära att skiftningar i färg träder fram tydligare vilket ger möbeln en fin, naturlig patina. Om du vill ha en jämnare finish föreslår vi att du slipar dina utemöbler innan du oljar in dem.

(Visited 61 times, 1 visits today)

No responses yet. You could be the first!

Leave a Response

Recent Posts

Tag Cloud

blommor bryta färg bygga dator problem ferratum förger golv grundfärger halogen hus och hem inreda inspiration it jobba jul kreta lampa led ledigt låna pengar måla möbelsnickeri möbler offert personligt projekt påsk renivera renovera renoverings råd resa råd semester slipa snickra sol spanien support tips topplistor trädäck undersökningar villaägarna värme värmegolv

Meta

shetlandost.se is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © shetlandost.se