Snö och kallt – tips för att resa med bil

Posted on 16 februari 2018

Sportlovsveckorna är här och det innebär också att fler och fler beger sig till de nordiska fjällen eller söderut till Alperna för att åka skidor. Både i Norden och Europa har det kommit rikligt med snö i år och det kan ställa till det lite. Så länge man håller sig på motorvägar och andra större vägar är det oftast inga bekymmer. Men när man kommer upp i fjäll- och alplandskap och småvägar, då är det bra att vara förberedd. Börja med att kontrollera olja, lampor, kylarvätska och spolarvätska samt ha med en extra dunk spolarvätska. Se till att reservdäcket är pumpat och att alla verktyg för byta ett däck, inklusive domkraft, finns med. Köper du bildelar på nätet, kan du säkert beställa och köpa snökedjor där med. Mer än en gång har jag sett folk få problem på sluttande vägar med packad snö för att de inte har snökedjor. Packa också ner extra kläder och filtar ifall ni blir stående och måste vänta på bärgning.

(Visited 1 times, 1 visits today)

No responses yet. You could be the first!

Leave a Response

Recent Posts

Tag Cloud

blommor bryta färg bygga dator problem ferratum förger golv grundfärger halogen hus och hem inreda inspiration it jobba jul kreta lampa led ledigt låna pengar måla möbelsnickeri möbler offert personligt projekt påsk renivera renovera renoverings råd resa råd semester slipa snickra sol spanien support tips topplistor trädäck undersökningar villaägarna värme värmegolv

Meta

shetlandost.se is proudly powered by WordPress and the SubtleFlux theme.

Copyright © shetlandost.se